تابلوهای حروف برجسته فلزی انواع مختلفی دارند از جمله تابلو حروف فلزی مسطح و برجسته که شرکت تبلیغاتی دورال افتخار انجام خدمات در زمینه تولید این تابلوها را داراست.
تابلو حروف برجسته فلزی یکی دیگر از خدماتی می باشد که گروه تبلیغاتی دورال آن را ارائه می دهد. این شرکت فعال در زمینه تولید تابلو سازی حروف برجسته فلزی پلی برای رسیدن شما به اهدافتان می باشد.
ساخت، اجرا و نصب کامل تابلو حروف فلزی برای فروشگاه و مغازه شما توسط گروه تابلوسازی دورال با بهترین قیمت
برخی از نمونه کارهای گروه تبلیغاتی دورال در زمینه ساخت حروف فلزی و اجرای تابلو بر روی نمای کامپوزیت و نمای چوب در زیر لیست شده اند. جهت مشاهده لیست نمونه کارهای کامل بر روی لینک مربوطه کلیک نمائید:
تابلو حروف فلزی برجسته مجموعه ماه مشهد
تابلو فلزی مدرن شرکت پارسا یاران خراسان
تابلو حروف فلزی نمایشگاه اتو کارنو
تابلو فلزی برجسته آوات انرژی پارس
حروف فلزی برجسته اسجیلی
مشاهده لیست کامل نمونه کارهای تابلو حروف فلزی
در مقالات پیشین دلایل ساخت تابلوهای برجسته و چلنیومی و انواع آن را گفتیم. در این بخش می خواهیم تابلوهای برجسته با حروف فلزی را بررسی کنیم. یکی از حروف هایی که دارای بیش از یک قرن قدمت در صنعت تابلوسازی دارد حروف فلزی می باشد. این نوع حروف همانند حروف های چنلیوم، پلاستیک و یا استیل دارای برجستگی می باشد. نوع سفارش ساخت تابلوها با توجه به سلیقه مخاطب سنجیده می شود، به همین دلیل امروزه تنوع تابلوها در بازار بسیار زیاد است. شاید ایده تابلوهای حروف فلزی پس از فراگیری تولید برق و لامپ از شهربازی و هتلها و رستورانهای آمریکا شروع شد تا نام مکانهای خاص همانند رستورانها در شب برای مسافران بین راهی مشخص باشد. بدین صورت که نام مکان را بر روی سطح فلزی یا چوبی پیاده سازی نموده و روی سطح حروف را با لامپ های رشتهای پر میکردند.
اما بدلیل اینکه این روش چندان صرفه اقتصادی نداشت با اختراع لامپهای کم مصرف و کم هزینه و ال ای دی ها این ایده شکل تازه ای به خود گرفت و متقاضیان بیشتری را جلب نمود. پس از تولید ورقهای نازک و قابل انعطاف فلزی توسط شرکتهای فولاد، سهولت و تنوع کار بیشتر شد به همین دلیل امروزه تابلوهای فلزی همگانی و کاربرد آن در صنعت تبلیغات بسیار زیاد شده است.
در قدیم به دلیل عدم وجود تکنولوژی برش با دستگاه cnc به وسیله قیچی های مخصوص برش داده می شد که این کار باعث کاهش کیفیت حروف می شد و اغلب حروف پس از برش با قیچی دچار موج یا لکه می شدند که استاد کار مجبور به پرداخت کاری و سنباده کاری پس ساخت حروف می کرد که باعث کاهش سرعت اجرا و عدم زیبایی حروف می شد. نحوه ساخت این حروف بدین صورت است که ابتدا طرح نهایی به وسیله دستگاه برش داده می شود سپس لبه با برجستگی مد نظر (1 الی 7 سانت) انتخاب می گردد و توسط استاد کار ماهر به وسیله هویه و قلع و یا دستگاه جوش فلزات به هم متصل می گردد. سپس فرآیند رنگ آمیزی به وسیله کوره یا پیستوله بادی با رنگ مد نظر نقاشی می شود.
ابعاد ورق های فلز 200*100 سانتیمتر با ضخامت های 0.4 0.5- 0.6- 0.7 0.8 0.9 -1 میلیمتر موجود در بازار می باشد. در ساخت این حروف از دو نوع ورق به نام های ورق فلز آهن و ورق گالوانیزه استفاده می گردد. ورق فلز آهن همانطور که از نام آن پیداست از آلیاژ پایه آهن ساخته شده است که عموما در صنعت تابلوسازی از ورق سیاه استفاده می شود.
ورق گالوانیزه نیز همان ورق فلزی هست با این تفاوت که بر روی آن با استفاده از فرایند گالوا نیزسیون مقدار بسیار کمی از روی (زینک) پوشیده می شود.
تنها تفاوت این دو مدل ورق در تابلوسازی تنها در فرایند رنگ آمیزی می باشد زیرا ورق گالوانیزه به دلیل پوششی که دارد دارای سطح صاف و صیقلی تر و تمیز تر نسبت به ورق آهن می باشد و نیاز سنباده زنی کمتر و یا شستشو مخصوص (تینر یا بنزین) قبل از رنگ آمیزی نمی باشد.
پروسه رنگ آمیزی بدین صورت است که ابتدا سطح را پرداخت یا سنباده کاری کرده و سپس بوسیله تینر یا بنزین سطح را عاری از هرگونه چربی و خاک می کنند. سپس در محلی که می بایست بدون گرد و غبار باشد اقدام به رنگ آمیزی با پیستوله بادی یا رنگ کوره ای (الکترواستاتیک) رنگ آمیزی می شود.
رنگ آمیزی کوره ای یا همان الکترواستاتیک به دلیل فرایند الکتروشیمیایی کیفیت بهتر و نتیجه مطلوب تری دارد. بعد از ساخت و رنگ آمیزی نوبت به نورپردازی حروف می شود که دقیقا مشابه حروف استیل می باشد.
در پایین برخی از ویژگی های کلی تابلو حروف فلزی به اختصار نام برده شده است:
به دلیل اینکه حروف فلزی علاوه بر مقاومت بالا، قابلیت رنگ آمیزی به هر شکلی دارد مورد توجه بعضی از صاحبان کسب و کار می باشد. این سبک کار به دلیل مقاومت بالا در اندازههای بزرگ کار می شود به همین دلیل بیشتر در مشاغل صنعتی و کارخانه ها که نیاز به تابلوهای بزرگ است مورد توجه قرار می گیرد. همچنین به دلیل نورپردازی با رنگهای متنوع در نمایشگاهها، مکانهای جذاب شبانه و شهربازیها کاربرد دارد.
به طور کلی این تابلوها با توجه به اندازه آن به دو دسته زیر تقسیم می شود:
این روش به دو صورت اجرا و کاربرد داد. 1. این کار کاملا برعکس برجسته کاری است، به این صورت که سطح تابلو کاملا فلزی می باشد. کلمه یا لوگو روی فلز طراحی شده و توسط دستگاه CNC برش می خورد و در پشت سطح با لامپ های نئونی یا ال ای دی، نور پردازی صورت می گیرد. به این صورت نور از قسمت برش خورده خارج شده و متن نورانی یا رنگی دیده می شود.
2. در سایزهای کوچک درون ساختمان ها کنار درب ورودی نصب می شود. به این صورت که اطلاعات یا نام روی آن عموما با مشکی رنگ شده یا درصورت تمایل برش خورده و نورپردازی می شود. مانند تابلوهای درون سازمانی یا ورودی درب دفتر وکلا و پزشکان.
تابلوهای چلنیوم که در خارج ایران به همان نام تابلو برجسته مشهور است کاربرد بسیاری در فضای باز و حتی درونی دارد.تابلو حروف فلزی برجسته به دلیل استقامت بالا برای تولید تابلوهای بزرگ کاربرد دارد. حتی می توان جای حروف را برش داد و درون آن را با گیاه یا گلهای مصنوعی یا با چوب پر کرد که این بستگی به خلاقیت طراح و نوع کسب و کار دارد. لازم به ذکر است به دلیل اینکه فلز نور را از خود عبور نمی دهد نور پردازی آن متفاوت می باشد.
حروف فلزی برخلاف حروف پلکسی نور را از خود عبور نمی دهد و بر خلاف حروف استیل، همه انواع آن مات است. نورپردازی در حروف فلزی کوچک از لبه با فاصله های مشخص از زمینه می باشد و یا به صورت ترکیبی با پلکس صورت می گیرد که با توجه به جنس آن در انواع فلزات زیر اجرا می شود: • گالوانیزه • مس • برنج • استیل (که به دلیل تنوع بالای آن در مقالهای مجزا به نام تابلوهای استیل، توضیح داده شده است.)
در این روش هم مانند بقیه تابلوهای برجسته همراه نورپردازی، نیاز به مختصصان در سه حوزه طراحی، ساخت و اجرا می باشد. در ایران بیشتر از جنس برنج و گالوانیزه استفاده می شود. اما در صورت تمام فلزی بودن و رنگی بودن آن روش تولید، کمی متفاوت می باشد که شامل موارد زیر می شود: 1. حروف فلزی یا لوگو توسط طراح در برنامه کرول یا 3DMax چاپ و توسط دستگاه برش CNC یا دستی برش می خورد. 2. به وسیله دستگاه جوش توسط جوشکار لبه های حروف به هم جوش می خورد، سپس لبه های جوش خورده حروف یا طرح با سمباده یا دستگاه مخصوص صاف می شود. 3. در مرحله بعد اگر نیاز به رنگ آمیزی باشد حروف توسط رنگ کار مطابق با سفارش رنگ آمیزی می شود. یک تابلو می تواند با توجه به خلاقیت طراح و سلیقه مشتری در چند رنگ تولید شود. در صورتی که کار در مدل حروف فلزی به صورت ترکیبی با پلکس باشد، نور پردازی آن شبیه حروف پلکسی انجام می شود.
در نورپردازی تابلوهای فلزی از آنجا که نور از آن عبور نمی کند با توجه به سبک طراحی، کل یا سطح یا لبه آن بدون نور است که به چند روش انجام می شود.
1. در این روش قدیمی، کل طرح یا تمام حروف به صورت تمام فلزی که می تواند در هر رنگی باشد، به یک لبه حداکثر سه سانتی متری در پشت حروف جوش می خورد. 2. صفحه پی وی سی به صورت برعکس پشت فلز نصب شده و لامپ ها روی آن برق کشی می شوند. می توان در تابلوهای بزرگ نورافکن نصب کرد. همچنین می توان رنگ نور را تعیين کرد. به عنوان مثال در روز حروف به رنگ سرخ هستند و در شب نور به رنگ آبی یا همرنگ حروف می باشد یا با لامپ های نئونی نورپردازی نمود. این روش به دلیل اینکه نیاز به پسزمینه ندارد برای سازمان ها و شرکت های بزرگ بسیار پرکاربرد است.
در این روش به لطف استفاده از دستگاه CNC که با دقت و ضرافت طرح یا حروف فلزی را برش میزد، لبه یا روی کار با جنس پلکسی که می تواند نور را عبور دهد، ترکیب شده و درون آن همانند مدل حروف پلکسی با لامپ های MED به صورت لول های پر می شود. اگر طرح در رنگ های متنوع باشد، می تواند نور لامپ ها را نیز به همین صورت متنوع انتخاب نمود.
روش نصب این تابلوها با توجه به بزرگی یا کوچکی حروف فلزی و طرح، وجود زمینه یا نداشتن آن متفاوت است. اگر حروف یا لوگو روی دیوار یا نما سنگ ساختمان نصب شود، نیازی به طراحی چهارچوب توسط جوشکار نیست. فقط باید حروف را به وسیله نگهدارنده ها روی دیوار با دلر و پیچ فیکس کرد و نوردهی را پشت و روبروی حروف انجام داد. به این نوع تابلو ها تابلو فلزی دیواری گفته می شود. لازم به ذکر است اگر نصب تابلو بالای سردر یا ساختمان باشد نیاز به نصب داربست خواهد بود. در صورتی که نصب حروف فلزی بر روی نمای کامپوزیت یا چوب باشد همانند تابلوهای دیگر ابتدا چهارچوب نصب شده، سپس توسط جوشکار و برقکار در محل مورد نظر بک گراند و حروف قرار می گیرد.
قابلیت ساخت در هر ابعادی نسبت به محل نصب و فضای موجود تا قطر قلم 1 سانتیمت
پروسه نصب تابلو حروف فلزی تابلو بدین صورت است که ابتدا گراف مطابق طراحی چاپ می شود و در محل مورد نظر نصب می گردد. سپس مطابق گراف حروف ها در محل مورد نظر نصب شده و نسبت به نوع زیر کار سیمکشی می گردد. سپس در انتها به وسیله منبع تغذیه مخصوص تابلو به برق شهر وصل می گردد.
عدم برخورد اشیاء با حروف عدم اتصال مستقیم به برق
تابلو حروف استیل